Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Alkoholhalt 12,5 %
Roséchampagne
Vackert rosa med fina små bubblor. Fruktig och uttrycksfull doft med inslag av blodapelsin, röda vinbär, citrus, smultron, kryddor och kakao. Koncentrerad och smakrik med mycket hög men välbalanserad syra och toner av härligt solmogen frukt. Lång harmonisk eftersmak med en fin mineralsälta.
Druvorna skördades för hand den 2 september. De pressades skonsamt innan musten fick påbörja sin jäsning. 20% av vinet har lagrats i ekfat. Ingen malolaktisk jäsning. Vinet har lagrats 5 år i källaren och ytterligare 8 månader på flaska efter degorgering.
Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur, fågel eller fläsk.
En champagne som fångar samspelet av natur och kreativitet i ett möte mellan Louis Roederer och den världsledande franske designern Philippe Starck, som står bakom den grafiska designen precis som tidigare årgångar sedan 2006.
Drink date: 2025-2033. Pale rose pink with a little salmon tint. Sumptuous, broad nose. And a richer, prettier palate than the white version. Pleasing already.
Compact and creamy. integrating tightly meshed flavors of plum skin, plumped white cherry, blood orange pith and lemon thyme with a firm frame of acidity. The profile expands on the creamy palate, and minerally smoke and chalk notes linger on the finish. Pinot Noir, Chardonnay and Pinot Meunier. Best from 2027 through 2040.
Drinking Window: 2025 - 2035 The ripest and darkest Pinot Noir bunches were pre-harvested and macerated before pressing. Their juice lent the colour to this compelling pink wine that is slow to open. Gently, both orange peel and later also redcurrant compote rise from the glass, showing the future direction of travel. The palate is all sleekness, held in a firm and elegant frame that marshals the generosity of the fruit and underscores the clarity and brightness of the flavours. This still has to unfold and will do so beautifully with more bottle age.