Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 12,5 %
Vita torra viner
Serveras vid 12ºC i ett bourgogneglas. Ett ungt vin som detta kan med fördel dekanteras och luftas innan servering.
Mjukt pressade druvor och druvjuicen fick sedan skalkontakt under 8 timmar. Jäsningen sker i kar av ek på 1200 l utan någon filtrering eller sedimentering av juicen. Träslaget för dessa kar kommer från egna träd i Kaiserstuhl som skeppats till utvalda tunnbindare i Bourgogne för produktion. Alkoholjäsningen med naturjäst skedde i kar under hög temperatur - en snabb och "stormig" jäsning utan någon egentlig temperaturkontroll. Efter den malolaktiska jäsningen fick vinet ligga på jästen på ekfat i minst 24 månader vartefter det buteljerades utan filtrering.
Vinmakarn Konrad Salwey föreslår själv en fiskrätt som stekt piggvar med en beurre-blanc-sås och pressad citron. Till detta en potatispure. För en mer vegetarisk middag - en Risotto med hyvlad tryffel pudrad över.