Oberrotweil Grauburgunder 2020

  • Weingut Salwey
  • Tyskland, Baden

229,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1037438

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Vita torra viner

Karaktär

Serveras vid 12ºC i ett bourgogneglas. Ett ungt vin som detta kan med fördel dekanteras och luftas innan servering.

Tillverkning

Mjukt pressade druvor och druvjuicen fick sedan skalkontakt under 8 timmar. Jäsningen sker i kar av ek på 1200 l utan någon filtrering eller sedimentering av juicen. Träslaget för dessa kar kommer från egna träd i Kaiserstuhl som skeppats till utvalda tunnbindare i Bourgogne för produktion. Alkoholjäsningen med naturjäst skedde i kar under hög temperatur - en snabb och "stormig" jäsning utan någon egentlig temperaturkontroll. Efter den malolaktiska jäsningen fick vinet ligga på jästen på ekfat i minst 24 månader vartefter det buteljerades utan filtrering.

Passar till

Vinmakarn Konrad Salwey föreslår själv en fiskrätt som stekt piggvar med en beurre-blanc-sås och pressad citron. Till detta en potatispure. För en mer vegetarisk middag - en Risotto med hyvlad tryffel pudrad över.