Paz Malbec 2021

  • Finca Las Moras
  • Argentina, San Juan

109,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1021446

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,0 %

Röda viner

Vegan

Karaktär

Doften i Paz Malbec är medelstor och trevlig med inslag av mörka plommon, katrinplommon, viol, mörk choklad och kaffe. Tanninerna är mogna med mjuk struktur. Vinet har en bra smaklängd och nyansrikedom med inslag av mörka bär, katrinplommon, mörk choklad och kaffe.

Tillverkning

Druvorna handskördas från Pedernal dalen 1350 meter över havet. Efter en omsorgsfull selektering och jäsning lagras vinet 15 månader i nya franska ekfat.

Lagring

Kan utan problem lagras 1-3 år.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt utvalda ostar.

Information

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina kvalitetsviner. Främst för vinerna på druvan Syrah. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.