Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,5 g/l
Restsocker 1,1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 15,0 %
Röda viner
Vinet har typiska drag av mogen Sangiovese från Toscana med doft av rosor, mörka körsbär, blodapelsin, björnbär och en kryddig ton torkade örter och tobak. Smaken är fyllig och intensiv, med en hög, läskande syra och välintegrerade silkeslena tanniner. Lång god eftersmak.
25 dagars maceration och jäsning vid 26°C för att framhäva fruktens fräschör. Skalmaceration i 30-35 dagar.
Vinet har lagrats 18 månader på ekfat av tonneauxtyp om 500-600L. 500L faten var nya, och hälften av 600L faten var också nya.
Tack vare tanninernas eleganta struktur och den höga syran trivs Poggio Valente bäst när den får tugga både fett och protein. Matcha gärna till en grillbiff i Italiensk stil med vitlök och grillad citron, eller varför inte klassiska Wallenbergare?
his wine always stands out in my mind, and it's worth dedicating a few words as to why. Poggio Valente offers us a rare opportunity to taste Sangiovese made according to the highest standards but from a territory—on the Tuscan Coast—that does not share a big legacy with monovarietal Sangiovese reds. The Fattoria le Pupille 2019 Poggio Valente was born in a happy vintage with a cool spring and a growing season that had plenty of underground water reserves to keep the vines hydrated well until the end of August. This is a full and generous wine with dark cherry and wild plum aromas that segue to tar, licorice and crushed slate. My sample (tasted a few weeks after bottling) was a little shy initially, but it quickly blossomed in the glass.