Blankiet Estate

Viner som kombinerar lägets unika kraft med otrolig elegans

Blankiet Estate är ett ungt företag i Yountville, Napa Valley. Det grundades 1996 av Claude och Katherine Blankiet. Claude var den som introducerade sandtvättade jeans på den amerikanska marknaden och blev förmögen på det. Han hade alltså råd att driva en totalt kompromisslös verksamhet, när han startade sitt vinföretag med det uttalade målet att göra världsklassviner av extremt hög kvalitet.

Han hade också råd att ta hjälp av Kaliforniens bäste vitikulturist, David Abreu, när han skulle utveckla Paradise Hill, som han kallade den 6,5 hektar stora vingården. Den är nu planterad huvudsakligen med Cabernet Sauvignon, men även små andelar Cabernet Franc, Merlot och Petit Verdot. Jordmånen är vulkanisk, men här finns stråk av lerord, som bildats av slam som vattendrag fört med sig ner från de vittriga Mayacamasbergen.

Vinerna lagras på 100% ny, fransk ek i källaren under vineriet. De viner som producerats har alla fått toppbetyg. Robert Parker skrev att Blankiets viner "är världsklassviner som kombinerar lägets unika kraft med otrolig elegans och pregnans".