Domaine La Florane & Cuisine en Famille

"Fabre is a smart, young vigneron committed to his craft and working out of the spotlight. The result: excellent wines retailing in the $15 to $30 range, and worth tracking down." – James Molesworth, WineSpectator

Adrien Fabre kommer från en lång rad av vinodlare i området Côtes-du-Rhône. Domaine la Florane i byn Visan kommer från hans mammas sida och l'Echevin i St-Maurice från pappans. Francois, Adriens far, drev dessa två domaine på egen hand fram till 2001 då Adrien anslöt. Vinerna buteljerades då hos ett kooperativ. Tillsammans byggde far och son ett nytt vineri i Visan och det blev starten för Domaine la Florane. Fokus för Adrien är att göra ärliga, smakrika viner som tydligt återspeglar sin växtplats.


Bägge odlingarna är biodynamiskt och ekologiskt certifierade.

Cuisine en Famille är ett hjärteprojekt skapat av Adrien Fabre och hans fru Claire. Hon född, uppväxt och med ansvar för Le Vieux Donjon i Châteaunef-du-Pape, han i Visan, Côtes-du-Rhône med ansvar för Domaine la Florane. De träffades i gymnasiet, pluggade vidare tillsammans, gjorde slut, blev tillsammans igen och startade sedan familj tillsammans. Om dagarna åker de till var sin del av Rhône, men nu, när de närmar sig åldern 40, kände de att det var dags att göra något tillsammans. Det blev starten för Cuisine en Famille, en negociant-verksamhet med fokus på hållbarhet ur alla perspektiv. Alla viner kommer från vänner till familjen, alla får skäligt betalt, alla är självklart ekologiskt certifierade och alla är fräscha, pigga, fruktiga och ärliga.