Domaine Laroche

Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggning ligger i en av områdets mest historiska byggnader, Obédiencerie de Chablis - det vill säga det kloster som abboten av St Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning.

Saint Martin var ett helgon som föddes i Ungern år 319, kvarlevorna gömdes någon gång mellan 877 och 887 i Obédiencerie klostret. Relikerna är numera flyttade, men nischen där de förvarades finns fortfarande att skåda i Domaine Laroches källare för fatlagring. Läs mer om Saint Martin här.

Domaine Laroches historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis och är idag en betydande aktör och vingårdsägare. De äger fem hektar Grand Cru, 17 hektar Premier Cru, 62 hektar Chablis och fem hektar Petit Chablis.

På Domaine Laroches egendomar arbetar alla efter hållbara principer och de är certifierade enligt HVE (Haute Valeur Environnementale) som är en fransk hållbarhetscertifiering.

Vad det gäller Chablis så har man 30 anställda som sköter om vingårdarna enligt ekologiska principer. De är dock inte i dagsläget ekologiskt certifierade.

Viner från Domaine Laroche

Vita torra viner

Frankrike

Röda viner

Frankrike