Reine Pèdauque, Domaine Maurice Ecard & La Maison du Francois Martenot

Reine Pédauque och Domaine Maurice Ecard ingår i La Maison du Francois Martenot som äger 315 ha vingårdar i Bourgogne och samarbetar med drygt 400 vinodlare i distriktet som förfogar över ytterligare 450 ha. Företaget är specialister på Grande Bourgogne och Crémant de Bourgogne. Reine Pédauque har sitt ursprung i den kända Parisrestautangen La Rôtisserie de La Reine Pédauque som 1936 skapade en egen vinserie. Ägarna till restaurangen familjen André utvecklade verksamheten ytterligare då man 1949 byggde upp en vinfirma med säte i Beaune. Domaine Maurice Ecard består endast av premium appellationer och under detta namn samlas vinerna med en tydlig karaktär från sitt unika ursprung.

La Maison du Francois Martenot är den näst största vinhandlaren i Bourgogne med en omsättning på 96 miljoner euro 2016 och en försäljning på 14 miljoner flaskor Bourgogne. Man är specialist på bourgogne och Crémant de Bourgogne men äger även egendomar i Languedoc, Roussillon, Rhône och Provence. I Bourgogne och Beaujolais äger man totalt 315 hektar vinodlingar och man har samarbetsavtal med 400 odlare som tillsammans äger 450 hektar. Man har 7 olika egendomar i Bourgogne där man vinifierar, lagrar och buteljerar, en egedom i Languedoc och i Provence samt 2 anläggningar Rhône.

Vi samarbetar med La Maison du Francois Martenot vad det gäller varumärkena Baron Aimé, Reine Pédauque och Domaine Maureice Ecard.

Viner från Reine Pédauque

Mousserande viner

Frankrike

Vita torra viner

Frankrike