Vignobles Lobre

Med passion för Entre-Deux-Mers

Vignobles Lobre grundades när Jean-Pierre Lobres farföräldrar köpte vinmark i vinregionen Entre-Deux-Mers i Bordeaux. "Mellan de två haven" borde egentligen heta "Mellan de två floderna" för namnet syftar på det stora landområdet mellan floderna Dordogne och Garonne.

Det var när Jean-Pierre och hans hustru tog över verksamheten 1975 som man för första gången buteljerade viner under egen etikett, Château de l´Aubrade, viner som redan från starten uppskattades av kritiker och vinälskare.

Passionen för vin har gått vidare till sonen Jean-Christophe som anslutit till familjeegendomen efter avslutade studier i oenologi vid universitetet i Bordeaux och idag är verksam som egendomens vinmakare.

Château de l´Aubrade har vuxit genom förvärv av nya vingårdar och för närvarande förfogar man över 70 hektar odlingar. Vinanläggningen har också moderniserats genom åren och idag har man all toppmodern utrustning som krävs för att göra Bordeauxvin av högsta kvalitet.

Vignobles Lobre producerar vin av alla tre kulörerna av områdets klassiska Bordeaux-druvor: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot för rött och rosé, Sémillon, Sauvignon Blanc och Muscadelle för vitt vin.