Pruno 2021

  • Finca Villacreces
  • Spanien, Ribera del Duero

166,90 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 79053

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 5,9 g/l

Restsocker 0,3 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Karaktär

Vinet har djup, mörk körsbärsröd färg och bjuder på en ren och generös doft med mörka och röda bär, en lätt floral ton och integrerade toner av fat. Smaken är fyllig och full av mogen frukt, björnbär, röda bär och lakrits med toner av rostade fat och cederträ. Lång, nyanserad eftersmak.

Tillverkning

Druvorna har sorterats noga och därefter vinifierats efter traditionella metoder. Av de 60 ha som tillhör egendomen används de äldsta vingårdarna till Finca Villacreces. Fram till år 2008 vinifierades de yngre lägena och såldes sedan vidare till en annan producent av Ribera del Duero. När vinrankorna uppnått en tillräcklig ålder för att nå upp till vinmakarens  höga standard lanserades denna crianza från detta fantastiska läge!

Lagring

Vinet har lagrats i 12 månader på samma franska ekfat från firman Darnajou & Taransaud).som använts för prestigevinet Finca Villacreces.

Passar till

Kraftigare kötträtter som mustiga grytor eller grillat.

Information

Egendomen ligger på den allra bästa vinmarken, ”The Golden Mile” i Ribera del Duero och att förutsättningarna för kvalitetsvin är lysande, har många gånger bevisats av världsberömda, närmsta grannen Vega Sicilia. Frågan är om Finca Villacreces inte snart är lika kända som grannen eftersom Pruno är det första spanska vin under 20 dollar fått så höga poäng av vingurun Robert Parker- 94 poäng!