Rotari Brut Rosé 2016

  • Mezzacorona
  • Italien, Trento

259,90 exkl. moms

  • 1500 ml
  • Art.nr 7701

Sortiment Systembolagets fasta

Restsocker 7 g/l

Alkoholhalt 12,5 %

Mousserande rosé

Vegan

Karaktär

Elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av brioche, solvarma jordgubbar, blodappelsin och grapefrukt.

Tillverkning

Efter skörden pressas druvorna varsamt och får jäsa på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Druvsorterna vinifieras var för sig. Pinot Noiren har macererats med skinkontakt i ett par timmar och det är det som vid blendning ger vinet dess rosa färg. Vinet jäser en andra gång på flaska för att få sina bubblor, sk Metodo Classico. Vinet lagras i 24 månader på sin jästfällning innan det degorgeras och släpps till försäljning. Dosage: 7g /liter.

Passar till

Passar utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Information

Vid Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar är klimatet optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico Trento DOC. Rotari Rosé är skapat av Pinot Noir- och Chardonnaydruvor som handplockats från de bästa vingårdslägena på kullarna runt Trentino. Pinot Noir-druvorna ger en charmerande bärighet och en tydlig struktur. Innan degorgering vilar vinet minst 24 månader på sin jästfällning.