Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,3 g/l
Restsocker 1,8 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Vegan
Många förknippar Malbec med kraftfulla, robusta och sötfruktiga rödviner, men Susana Balbo väljer istället att framhäva druvsortens elegantare fruktighet och mineralitet. Doften ännu ung och knuten men bjuder redan nu på mogna blåbär och björnbär, florala toner av lavendel och jasmin, plommon, lakrits och en välintegrerad fatkaraktär och fin tanninstruktur. Smaken är det bästa av båda världar - fylligt, elegant, med fin koncentration och en stram, kalkig mineralitet.
Druvorna avstjälkas för hand, pressas skonsamt och musten kyls ned till 6°C. Maceration i 35 dagar under låg press och musten jäses vid max temperatur 28°C. Vinet ligger på sin jästfällning under regelbunden bâttonage.
13 månader i franska 225L ekfat, varav 30% var nya och resterande 70% var andragångsfyllda fat.
Serveras vid 16-18°C till olika kötträtter av nöt, lamm, fläsk eller kyckling, gärna grillat. Passar även utmärkt till fylld pasta.
Susana Balbo blev 1981 Argentinas första kvinnliga vinmakare och har sedan dess arbetat outtröttligt med att producera kvalitetsviner av yppersta klass och elegans. Hennes engagemang för Argentinas vinindustri har lett till att hon tre gånger blivit vald som ordförande för Wines of Argentina och anses vara en av Argentinas främsta producenter.
The 2019 Susana Balbo Signature Malbec, produced with grapes from Finca La Delfina in Paraje Altamira, contained 4% Petit Verdot, and that could be the reason why it felt a bit roasted when tasted next to the 2018 that was balanced by Cabernet Franc. It felt slightly riper, and the tannins were grainy. It needs food. 144,000 bottles produced. It was bottled in August 2020. Drink Date 2021 - 2025