Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 7,3 g/l
Restsocker 8,9 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 12,5 %
Vita torra viner
Fruktig elegant doft av citrus, äpplen, vita persikor, örter och mineral. Torr med en mycket elegant välintegrerad fruktsyra. Vinet är välbalanserat och harmoniskt med en lång eftersmak.
De noggrant utvalda druvorna pressas skonsamt och musten får sedan spontanjäsa i stora neutrala ekfat. Ingen bâtonnage.
Vinet har lagrats 12 månader på sin jästfällning i stora gamla ekfat.
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk, skaldjur eller kyckling, gärna med en krämig sås till.
Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.
The 2017 Bernkasteler Johannisbrünnchen Riesling GG offers a clear, fresh, coolish, well-concentrated and slightly raisined bouquet with flinty/stony aromas. The wine was aged on the lees and comes onto the palate as a lush, creamy, racy-piquant, straight and crunchy dry Riesling with mineral grip and tension. I had a barrel sample of this Johannisbrünnchen last August in Wiesbaden, but I tasted the bottled wine at the domain in Bernkastel-Johannishof in March 2019. Drink Date 2025 - 2040