Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Alkoholhalt 12,0 %
Champagne
Mycket elegant, nyanserad doft med inslag av vita blommor, nötter, mandel, blodgrape, rostat bröd och mineral. Nyanserad, mycket frisk, krämig, elegant smak med inslag av äpplen, citrus, hasselnötter och mineral. Lång, djup och komplex eftersmak.
Druvorna skördas manuellt med noggrann sortering redan i vingården, och pressas försiktigt vid ankomsten till vineriet. Varje vingård, varje block vinifieras separat och jäses under noggrann temperaturkontroll, först alkoholjäsning och därefter hel eller delvis malolaktisk jäsning. Vinet får sedan ligga på sedimenten (sur lie) i minst 6 månader, med en eventuell lätt omdragning vid behov innan det får jäsa en andra gång på butelj.
Efter en ovanligt lång mognadstid i flaska, blir varje cuvée degorgerad tre månader före leverans. Vid degorgeringen fylls varje butelj upp med ett druvmust som lagrats på små ekfat (80 L) tidigare använda för cognac, och får den dosage (sockerhalt) som enligt familjen Peters passar cuvéen.
Som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Årgångslös champagne är en blend av flera årgångar, normalt 3-4 stycken. ”Réserve Oubliée” är något helt unikt, nämligen en cuvée av en basårgång och en solera som består av mer än 20 olika årgångar, den äldsta från 1988! Det ger en champagne med oöverträffad komplexitet. Även om namnet antyder det, handlar det här inte om något ”bortglömt” vin, tvärtom rör det sig om små mängder basvin som omsorgsfullt sparats för att skapa en unik cuvée i mycket begränsad upplaga. Vinerna från Pierre Peters är ovanligt njutbara redan som unga, men med rejäl mognad blir de majestätiska! ”Réserve Oubliée” ger det bästa av två världar – frisk fräschör i perfekt harmoni med magnifik mognad.