Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,2 g/l
Restsocker 0,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Komplex doft av björnbär, plommon, viol, lakrits, vildörter och subtil mineralitet i bakgrunden. Smaken är djup och intensiv med en välbalanserad friskhet, elegant fatkaraktär och mjuka tanniner.
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i ståltank, följt av malolaktisk jäsning.
Vinet har lagrats 18 månader i en kombination av franska ekfat och stora foudres.
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av lamm, nör eller vilt, gärna grillat.
Psi togs fram 2007 i ett samarbete mellan Bodegas y Viñedos Alnardo och vinmakaren Peter Sisseck. Sisseck är bland annat känd som skaparen av vinet Pingus. Vingårdarna odlas enligt biodynamiska principer. Psi är den 23:e bokstaven i det grekiska alfabetet. Psi är en uppvisning i Peter Sissecks förmåga att ta fram det bästa ur druvorna, jorden och klimatet till en fantastisk helhet.
The 2019 PSI combines their knowledge of the vineyards and their new winery. They learned a lot in 2018, a more heterogeneous vintage, and their sorting machine for grapes had to work a lot. 2019 was more homogeneous, an easier harvest when most people made better wine. In the winery, they invested in a simple building but top technology. They used some 10% Garnacha in the blend, which was done one year after aging the lots separately. It really reminds me of the young wines from Ribera del Duero from the early 1990s, with some aromas of orange peel, earthy and smoky (very mild) and with fine-grained tannins. It has good ripeness at 14% alcohol and integrated acidity but great balance. It showcases the style of the 2019s here, fresher than expected and still a sunny vintage, when 2018 was more crystalline. A triumph over the natural conditions of the year. Drink Date 2021 - 2026