Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,9 g/l
Restsocker 0,2 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Fruktig och aromatisk doft av björnbär, plommon, jordgubbar, viol, örter och mineral. Smaken är elegant, djup och intensiv med en välbalanserad syra, sammetslena tanniner och en elegant fatkaraktär. Lång harmonisk eftersmak.
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i ståltank. Ungefär 3 veckors maceration. Efter pressning följde spontan malolaktisk jäsning. 75% av vinet har lagrats 15 månader i en kombination av stora ekfat och tankar om 6 000-11 500 liter. Resterande 25% har lagrats i franska ekfat, varav 3% var nya fat.
Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av lamm, nöt eller vilt, gärna grillat.
Psi togs fram 2007 i ett samarbete mellan Bodegas y Viñedos Alnardo och vinmakaren Peter Sisseck. Sisseck är bland annat känd som skaparen av vinet Pingus. Vingårdarna odlas enligt biodynamiska principer. Psi är den 23:e bokstaven i det grekiska alfabetet. Psi är en uppvisning i Peter Sissecks förmåga att ta fram det bästa ur druvorna, jorden och klimatet till en fantastisk helhet.
Drink Date: 2025 - 2032 The 2022 PSI is clean, expressive and open, much more approachable than the more reductive 2021 that I tasted next to it. It's primary, fruit-driven and precise. "The fruit selection was better in 2022," explained Sisseck. It has contained ripeness and a polished texture and is sleek and elegant, with fine tannins. It feels like a step up from 2021.