Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 8,3 g/l
Restsocker 85 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 7,5 %
Vita halvtorra viner
Hållbarhetscertifierat
Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, tropisk frukt, kryddor, honung och mineral. Vinet är smakrikt med en välbalanserad syra som ger en härlig fräschör till vinet. Lång harmonisk eftersmak.
Druvorna skördades för hand och man väljer noggrant ut de bästa druvorna. De pressas skonsamt och musten får sedan spontanjäsa i stora neutrala ekfat.
Vinet har lagrats 12 månader på sin jästfällning i 1000-liters gamla ekfat. Ingen bâttonage.
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk och skaldjur
Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.
Profuse honeysuckle and lily in the nose of Loosen’s 2009 Urziger Wurzgarten Riesling Auslese lead into a sweet, creamy, kiwi-, strawberry- and melon liqueur-informed palate so delicate it takes on the irresistible aspect of chiffon, yet with enormous richness, persistent liquid floral perfume, wet stone and salted caramel soothing and seducing. This ought to merit 25-30 years of revisits.