Cleto Chiarli

CLETO CHIARLI

              En ärad ikon med över 150 års erfarenhet av att skapa Lambrusco

Historien om Lambrusco är nära sammanflätad med Chiarli-familjen i Modena, utan tvekan en av de viktigaste producenterna av rött mousserande vin i världen.

Berättelsen börjar i mitten av 1800-talet, med Cleto Chiarli, ägare av restaurang Osteria dell'Artigliere. Som tradition bjöd gjorde gjorde Chiarli sitt eget vin att sälja på restaurangen. Naturligtvis tillverkades vinet av Lambrusco, områdets primära druvsort, och det mottogs väl av kunderna - så mycket att Cleto Chiarli blev uppmuntrad att grunda Emilia Romagnas första vinproducerande företag, Cantina Cleto Chiarli.

Idag drivs företaget av fjärde generationen, bröderna Mauro och Anselmo.

Vinerna produceras från tre gårdar runt provinsen Modena med totalt över 100 hektar vinmark. Tenuta Cialdini ligger i hjärtat av det vinproducerande området Lambrusco di Grasparossa i Castelvetros kommun och tillhandahåller druvor till Cru Vigneto Cialdini. Tenuta Belvedere ligger i ett av de bästa områdena för Grasparossa i Spilamberto kommun, Tenuta Sozzigalli ligger norr om Modena nära floden Secchia, vilket ger perfekta förhållanden för Sorbara - det är här den mångprisbelönta Lambrusco del Fondatore tillverkas.

Med toppmodern utrustning, några av de bästa vingårdarna i Emilia-Romagna och över 150 års tradition av vinframställning, producerar Cleto Chiarli några av Italiens mest prisbelönta mousserande viner.

Viner från Cleto Chiarli